11ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ

Στα Πράμαντα φιλοξενείται το 11ο Συμπόσιο Γλυπτικής, που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης».

"ΣΠΟΝΔΗ ΣΤΟ ΨΩΜΙ" ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΕΧΝΟΧΩΡΟ ΑΠΟΘΗΚΗ ΣΤΗ ΝΙΚΗΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Οι μνημειώδεις μορφές του Θεόδωρου Παπαγιάννη θα φιλοξενηθούν από τις 2 Ιουλίου στον Τεχνοχώρο Αποθήκη στη Νικήτη Χαλκιδικής.
Ο Τεχνοχώρος Αποθήκη είναι ένας χώρος πολιτιστικής δράσης, στις παλιές αποθήκες του Γεωργικού Συνεταιρισμού, που κάθε καλοκαίρι φιλοξενεί σπουδαίες εκθέσεις καλλιτεχνών.

Τιμητική διάκριση- Αργυρό Μετάλλιο από την Ακαδημία Αθηνών

Η ολομέλεια της Ακαδημίας Αθηνών μετά από πρόταση της Τάξεως των Γραμμάτων και των Καλών Τεχνών ομόφωνα ενέκρινε την απονομή του Αργυρού Μεταλλίου –Ανώτατη διάκριση του Ιδρύματος- στον γλύπτη κ. Θεόδωρο Παπαγιάννη σε αναγνώριση της συνολικής του προσφοράς στην τέχνη. Οι διακρίσεις της Ακαδημίας Αθηνών απονέμονται στην τελευταία δημόσια συνεδρία του Έτους, πιθανά φέτος στις 19 Δεκεμβρίου, 19.00 στην κεντρική αίθουσα της Ακαδημίας Αθηνών.

10ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ

10ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δήμος Β.Τζουμέρκων, το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» και ο Όμιλος Φίλων του Μουσείου, διοργανώνουν το 10ο Συμπόσιο Γλυπτικής από 17 Αυγούστου ως 7 Σεπτεμβρίου 2019 στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης « Θεόδωρος Παπαγιάννης» στο Ελληνικό Ιωαννίνων.
Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:
ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗ
ALTIN PACELI
LUCA ZUPPELLI
FATOS SHULI
ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΚΕΣΟΥΛΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΙΜΕΝΙΔΗΣ

Απονομή Ανώτερου Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ειδική τελετή που έγινε στην αίθουσα Διαπιστευτηρίων του Προεδρικού Μεγάρου την Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015, απένειμε τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος στον Θεόδωρο Παπαγιάννη, Ομότιμο Καθηγητή της Α.Σ.Κ.Τ Αθηνών και ιδρυτή του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης «Θεόδωρος Παπαγιάννης» στο Ελληνικό Ιωαννίνων.